Deze keer vullen we de blog iets anders in. Om een overzicht te laten zien van ons verblijf hier in Amerika voor 4 weken hebben we een filmpje gemaakt.

De weken waren heel vol, erg intensief, maar we hebben heel erg veel geleerd. Nadat we aankwamen op zaterdag 15 juni, gingen we die maandag erna al gelijk aan de slag. Matthijs en Jonathan met hun Kids On-Boarding, Anne-Marie in haar rol als "nanny" voor Maarten en wij in ons OnBoarding-programma: weer hele dagen naar school (van 8:00 - 16:30). Meestal deed Guido het hele programma en ging ik (Marie-Anne) om 15:00, als voor de kinderen hun schooldag voorbij was, met hen mee naar huis.

De foto's en filmpjes hieronder geven een leuk overzicht van wat we hier gedaan hebben. Alleen kunnen we niet goed laten zien wat we hier geleerd hebben. Het Kids On-Boarding programma en ons On-Boarding programma zagen er ongeveer hetzelfde uit. De kinderen leerden dezelfde dingen, maar toegespits voor de kinderen op een manier die bij hun past. Ze leerden welke emoties er normaal zijn voor deze verandering, hoe ze daarmee om kunnen gaan, wat ze kunnen verwachten op het schip en hoe om te gaan met anderen culturen. Het was echt mega leuk om te zien hoe goed dit in elkaar zat, en hoe leuk de kinderen het vonden. De middagen van de Kids OnBoarding werden ingevuld met leuke activiteiten, zoals naar de dierentuin en het zwembad. En wij zaten dan gewoon nog in de les;-) Deze middagen mocht Anne-Marie ook mee met Maarten, wat ze errug leuk vonden!

Ons programma had elke week een ander thema.

Week 1: Foundations of Mercy Ships (Over het hoe en waarom van Mercy Ships)

Week 2: Faith principles (Over de God die we dienen. Hoe je een relatie met God hebt en wie God echt is. Waarom het zo belangrijk is om Hem te kennen om dit werk en deze uitdaging aan te gaan)

Week 3: Personal development (Persoonlijke ontwikkeling en verschillende persoonlijkheidstypes. Hoe ga je om met conflicten?)

Week 4: Working with those we serve (Daarbij keken we naar de culterele verschillen en hoe we daarmee om gaan)

Dus, al met al een hele goede voorbereiding! Enjoy the movie!

Gebedspunten:

- Wilt u bidden voor een veilige reis voor onze familie naar Gran Canaria en voor Anne-Marie die maandag weer naar Nederland vliegt?

- Do you trust God for your life?


Loading Conversation