Matthijs:

Ik begin op mijn verjaardag. Het was heel erg leuk, mijn verjaardag. Voor mijn verjaardag is Eline uit Nederland gekomen! Toen het mijn verjaardag was, gaf ze een paar kadootjes uit Nederland. Die had ze meegenomen. Sommige van jullie hebben een paar dingen gestuurd. Ik mocht ook een feestje doen. Ik had 6 jongens uitgenodigd. Mama had een spel gemaakt. We moesten in 2 groepen en toen gingen we enveloppen zoeken op het schip en buiten op het dock. De eerste envelop was bij het zwembad. Daar stond op dat je 30 tellen met je voeten in het water moest. Maar dat konden we niet doen, want er was geen water in de pool! En er zat ook een foto bij en daar stond een plaatje op waar je daarna moest gaan. De plek op het plaatje moest je dan vinden en dan was daar de volgende envelop. En daar stond dan ook weer een foto op en een opdracht. En dan gingen we naar de volgende. Net zolang tot we bij de laatste waren. Op het dock moesten we allemaal dezelfde training doen. (Want op het dock is een plek voor work-outs/cross-fit te doen) We moesten aan de beveiliger gedag zeggen in het Wolof… Dan zeg je: “N’ga def”? (= hoe gaat het?). Het antwoord is dan “Mag ni fi!” (= het gaat goed.)

snoephappen.JPG

Toen we dat spel hadden gedaan, gingen we een vulkaan maken. Met een beker erin. We moesten eerst de vulkaan helemaal maken en daarna ging mama “baking soda” in de beker doen. En dan aan het eind, toen iedereen zijn vulkaan af had, toen gingen we ze uit laten barsten. Door een beetje afwasmiddel met azijn en kleurstof erin te doen.

Iedereen vond het, denk ik, heel leuk. Toen gingen sommigen naar deck 8 of naar huis. Ze mochten op deck 8 spelen tot hun vader en moeder hen kwam ophalen.

Ik heb voor mijn verjaardag een Electro-doos gekregen. Nu kan ik heel veel dingen bouwen, met stroom. Van een batterij, niet echte stroom hoor. Bedankt voor de leuke kaarten.

IMG_3680.JPG

Jonathan:

Ik heb een slang om mijn nek gehad, het was heel leuk. Het voelt een beetje slijmerig. De slang zat aan mijn arm. Maar eerst zat die in een kooi. De meneer d'r van, die haalde hem uit de kooi. Het was heel leuk. Ik mocht ook op een schildpad zitten. We waren naar het Hann-park. Daarachter was een dierentuin. Wij gaan niet zo vaak naar het Hann-park. Maar het is heel leuk. Omdat er krokodillen zijn en slangen en d’r zijn ook aapjes.

IMG_3684.JPG

Twee keer speelden we met een paar jongens. Die jongens wonen daar. We gingen met de jongens spelen. Ze hadden een vulkaan gemaakt. Ze hadden hem op vuur gedaan. Gewoon aangestoken. De jongens hadden een katapult gemaakt. Ze konden daarmee schieten. Ze schoten helemaal op de bomen. Ze mochten dat niet en ook niet het vuur maken in het park. Toen kwamen er twee mensen. Die hadden hun meegenomen. Want ze mochten geen vuur stoken. Daarna gingen wij nog even spelen en naar huis. We komen daar heel graag. Je kunt daar met takken spelen. We zien allemaal vogels, en iets wat kon zwemmen en kon lopen!! Het leek op een lizard (hagedis), maar was het niet.

IMG_3784.JPG

IMG_3773.JPG

IMG_3660.JPG

We werken op school nu over licht. Zoals een vuurtoren, die geeft licht. Wat denken jullie wat licht geeft? Een zaklamp! Wij leren dat lichten altijd in rechte lijnen gaan. Ze buigen nooit. Zoals in een auto, dan buigen ze een klein beetje, maar…. alleen als ze een bocht maken. Een vuurtoren in het Engels heet “lighthouse”. En wij zijn naar het Lighthouse geweest! Daar hebben we geleerd dat ze ook rode lampen hadden en groene en oranje. De rode betekent dat ze vlakbij een steen waren. De schepen dus. Daar is een vuurtoren voor. De groene betekent dat ze vlakbij het land waren. De oranje weet ik nog niet wat dat betekent. Rane had een klein beetje hoogtevrees. Ze ging wel gewoon naar boven. We konden helemaal in de lamp kijken. We moesten dan wel een trap naar beneden en toen konden we erin kijken. De lamp zit helemaal bovenin de toren. Daar was het lekker koel. Na het lighthouse gingen we naar het strand. Lekker eten met de klas en met Matthijs z’n klas. We gingen een kuil graven, maar toen kwam het water erin en dat was juist leuk. Want ik wist niet dat daar een kuil was en toen liep ik er gewoon in! Toen was ik helemaal nat.

Wilt u bidden dat de volgende container wel komt?

Dank u wel voor alle kadootjes en kaarten die kwamen! Dag, van Jonathan.

Maarten:

Ik ben bij Julia and Joseph’s feestje geweest. Ik ging spelen daar. Met paardjes en ballonnen. Ik vind het een beetje spannend. De maskers waren voor de ogen. Er was een dinosaurus, een tijger, een leeuw ennuh... nog een dinosaurus.

IMG_3696.JPG


LET OP! De uiterste datum voor verzenden van pakketpost naar Senegal is 1 maart 2020. Luchtpost/brieven kunnen nog wel verstuurd worden.

Hierna gaat er geen container meer naar Senegal, en is het pas weer mogelijk om iets te verzenden vanaf augustus 2020, dan naar Liberië.

IMG_3623.JPG

MSC vervoert sinds een aantal jaar al de containers voor Mercy Ships belangeloos. Onlangs zagen we dit containerschip in Dakar met deze toepasselijke naam.

Gesprek laden