Het is alweer eventjes geleden dat we de eerste blog geschreven hebben. In de tussentijd is er heel veel gebeurd! We hebben nog nooit zoveel papieren ingevuld als de afgelopen dagen. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat waren we met niets anders bezig dan na te denken, papieren in te vullen of ons te laten informeren over allerlei zaken.

En ondertussen ook de emoties… De laatste dag sneeuw (oef, dat hebben we daar niet!), de definitieve beslissing over de verkoop van ons huis, mensen die verdrietig zijn omdat je weggaat… en zelf ook verdrietig zijn over dingen die je achter gaat laten.

Ik kan wel zeggen dat het een hele uitdaging is, om dan ook nog een gezin draaiend houden! Het was gewoon erg veel en soms ook echt zwaar. Pff… wat waren/zijn wij moe! Maar inmiddels zijn we in iets rustiger vaarwater gekomen. 

Er waren eerst heel veel zaken die snel geregeld moesten worden: medische keuring, uitzoeken welke  vaccinaties we moesten hebben en welke verzekeringen nodig zijn, opstarten van de website, gesprekken met allerlei mensen ter info, beslissen over verkoop of verhuur huis, (psychologische) tests, paspoorten aanvragen, skype gesprek met LuWanna (vanuit het hoofdkantoor van Mercy Ships in Texas) om je goed voor te bereiden aan boord. Aan de hand van de informatie die ze van je krijgen, maken ze een persoonlijk dossier waarin o.a. staat wat je sterke kanten zijn, je zwakke kanten en wat je bv. nodig hebt voor ontspanning. En nog meer zaken die ik niet eens meer allemaal weet. 

Daarnaast moesten we een thuisfrontcommissie opzetten en nadenken over de sponsoring. Ook was het belangrijk dat we een “nanny” zouden vinden voor het “On Boarding traject” in Texas, aankomende zomer. Anne-Marie Kortleven (nichtje) was heel enthousiast en gaat met ons mee om 4 weken op Maarten te passen!

Na het opsturen van alle gegevens zijn we officieel “goedgekeurd” om aan boord te mogen gaan. Dat was een heel fijn moment, maar ook dubbel/definitief. Het was noodzakelijk om alvast te beginnen met het regelen van dingen als de verkoop van je huis, maar dat voelde wel erg vreemd als je nog geen definitieve goedkeuring hebt. Dat gaf aardig wat onrust en twijfel, maar we mochten ook daarin ondersteuning van de Heere krijgen.

“God heb ik lief, want Hij hoort mijn stem…” Psalm 116:1.

Er staan vanaf nu ook leuke dingen op het programma. Zo is ons huis inmiddels verkocht! (onder voorbehoud van financiering) En we hebben ook reuze zin in de komende informatieavonden: in de kerk, bij Mercy Ships en op school en we leven ook echt toe naar de dag dat we weggaan. Zo zijn we bezig met kasten leegruimen en bedenken waar alle spullen heen moeten. Het ruimt wel lekker op…!

En wat ook heel leuk is: de website ziet er steeds gezelliger uit. Bijna is het zover dat hij helemaal af is. We wachten nog op een code, zodat het stukje “sponsoring” ook compleet is, en dan is het zo ver… Nog héééél even geduld!

Komt u vrijdagavond ook? De thuisfrontcommissie heeft een ontzettend leuke actie bedacht om het voortraject (On Boarding-cursus en vliegtickets) te kunnen betalen. Tot vrijdag!

Psalm 116: 7 ”Mijn ziel, keer terug tot uw rust, want de HEERE God is goed voor u geweest.”


Gesprek laden