We vonden het al heel lang heel spannend! We gingen naar de Mercy Ships avond! Dat is een avond op het kantoor van Mercy Ships. Ze gingen vertellen over de boot. Die heet Africa Mercy. De nieuwe boot heet de Global Mercy.Vitamini's

De zaal was boven. Het was heel laat. Het was een klein zaaltje en er stonden allemaal stoelen. Niet alleen stoelen, ook banken. Ook een tafel. Op de stoelen lagen reddingsboeien. Met alles erin. We hadden de knuffels ook mee. We hadden een boeitje gekregen die deden we om de nek van de knuffel. Er kwamen ook kinderen. Bart, Harold, en nog meer kindjes…

En we gingen allemaal boevige dingen doen. Toen gingen we beginnen. Er ging een mevrouw praten. Ze heette Inge. We mochten ook nog vragen stellen. Bart ging een vraag stellen en dit was de vraag: “Waarom heet het eigenlijk Mercy Ships?” En dat was omdat het dan de “genadeboot” heet. Maar het moInformatieavond.jpget natuurlijk wel in het Engels zijn, omdat de mensen daar het dan kunnen lezen. Ze deden ook nog twee filmpjes. Eerst van Bart en toen van een kindje. Die had kromme benen. Toen kreeg hij een operatie en toen zag tie er veel beter uit. We hebben ook het schip gezien waar we op gaan wonen.

 

Daarna was het pauze. Toen de pauze klaar was, gingen wij vertellen. Met papa en mama. Toen mochten wij ook naar voren net als Inge. Als laatste gingen we een lied zingen. “Vaste Rots van mijn behoud”

 

Toen het niet meer pauze was, toen het allerlaatste was, ging ik een spelletje doen met die mevrouw. Ze deed steeds “Boeh”. Het was heel leuk!

Jonathan: Ik vond het allerleukste dat ik vooraan mocht staan met papa en mama.

Matthijs: Ik vond het allerleukste dat ik het nieuwe schip al gezien heb.

We hebben veel geleerd! En we hebben ook heel veel zin erin!

Tot de volgende blog!

Van Matthijs en Jonathan Kortleven


Loading Conversation