Workshop Schilderij.png
Informatie over de workshop Maak je eigen schilderij.

Lijkt het u leuk om een schilderij dat u helemaal zelf gemaakt hebt aan de muur te hebben? Schrijf u dan in voor een workshop Maak je eigen schilderij.

 

Deze workshop wordt gegeven door Coby Kortleven, de moeder van Guido. Zij is bevoegd om teken/schilderles te geven en wil door het geven van deze workshops mee helpen aan het financieren van het verblijf van Guido, Marie-Anne en hun kinderen aan boord van de Africa Mercy.

 

Aan het begin van de workshop maakt u kennis met de materialen: verschillende penselen en acrylverf. Er zijn een heel aantal afbeeldingen aanwezig waar u uit kiezen kunt als uitgangspunt voor uw schilderij. Dat betekent niet dat u de afbeelding exact kopieert. U kunt tijdens het werken dingen veranderen of twee afbeeldingen combineren. Ook kunt u zelf iets bedenken en uw fantasie de vrije loop laten. De aanwezige afbeeldingen zijn voornamelijk eenvoudige landschappen, om zo als beginner toch een prachtig resultaat te kunnen behalen.

 

Vervolgens schilderen we de achtergrond. Daarna is het meestal tijd om de eerste ronde af te sluiten.

De tweede workshopavond gaan we verder met de dingen die meer op de voorgrond staan en proberen we af te ronden. U krijgt een passende lijst mee naar huis om het schilderij in te lijsten als het goed droog is.

 

Vergeet niet uw schilderij te signeren! Dat helpt als het later eens geveild wordt, om de waarde te bepalen. J

 

O ja, denk eraan om niet uw mooiste kleren aan te trekken en zo mogelijk een (verf)schort mee te brengen, want geknoeide acrylverf kan vlekken op kleren geven.

 

sch.jpg

En daarna geniet u elke dag van uw eigen schilderij aan de muur