Mercy Ships op schoolKinderBlog3(3).jpg

Na de vakantie, op 7 mei, kwam Mercy Ships bij ons op school. (zie foto) Maar niet de hele boot natuurlijk! Een mevrouw van Mercy Ships. Maar ze kwam niet, want ze was ziek. Toen deed mama het! Mama ging eerst voor groep 1,2,3,en 8 vertellen over het werken aan boord. En daarna deed zij het ook voor groep 4, 5, 6 en 7.

Wij mochten ook even vertellen. Dat vonden we heel spannend. Mama ging ook vertellen dat we in Amerika een paar weken les gaan krijgen.

 

We zagen een filmpje van kinderen met kromme benen, of met blinde ogen die ze aan boord beter konden maken. Ook gingen ze een blinde man opereren en dan één oog beter maken. Toen moesten wij dat nadoen. We deden eerst één hand voor onze twee ogen en probeerden dan te kijken. . . Dan zie je niets. Daarna één hand voor één oog. Ja! Met één oog kan je al heel goed zien!

KinderBlog3(1).jpg

We hebben een boek gekregen van iemand uit onze kerk. Het boekje heet: “Vriendjes uit een ver land”. We hebben het bijna uit. In dat boekje gaan ook kindjes naar een ander land: Stef en Tim. Ze leren een andere taal bij een juffrouw. Ze gingen ook vliegen in een vliegtuig.

Op school werk ik (Jonathan) over Mercy Ships. Wij hebben in de klas een dokterskamertje en we hebben boven een operatiekamer. Daar liggen 2 slaapmatten. Er staat een karretje met iets erin. Daar liggen zakjes waar je in kan plassen en ook nog een zakje om te eten. Bij de dokter zie je een bed liggen. Daar gaat de dokter kijken of het goed gaat met je. Hij heeft pleisters, verband, en zo. (zie foto)

 

Op zaterdag 11 mei gingen we pepermunt verkopen. Dat was een actie van school om ons te helpen. Andere klassen verkopen ook tumtummetjes, pepermunt en stroopwafels. Als je er ééntKinderBlog3(2).jpgje lust, kom dan maar naar de kinderen van groep 8, 7, 6 en 5.

Ook staan nu onze koffers klaar. (zie foto)

 

Goodbye!

Van Matthijs, Jonathan en Maarten.

 

 

Gebedspunten:

- Wilt u bidden voor rust voor de kinderen, nu er zo veel verandert de komende weken, het huis leeg moet en de spullen al verstuurd worden naar het schip?

- We vragen ook gebed voor klasgenootjes/vriendjes op school die het moeilijk vinden om afscheid te nemen.


Loading Conversation